ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΟΕΙΔΑ-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος

Η Κωνσταντίνα Καλοειδά-Παπαϊωάννου, MD, είναι μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος με εξειδίκευση στην κύηση υψηλού κινδύνου- περιγεννητική ιατρική, την ενδοσκοπική χειρουργική και τη δυσπλασία τραχήλου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 2008. Μετά την απόκτηση του πτυχίου της εργάσθηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα στην 3η Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στο Π.Γ.Ν. Αττικόν.

Το 2009 μετέβη στη Γερμανία όπου ξεκίνησε την εκπαίδευσή της σαν ειδικευόμενη ιατρός στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική AmmerlandKlinik Westerstede, ένα από τα πιο γνωστά κέντρα ενδομητρίωσης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή/ διευθυντή Prof. Dr. med. Schweppe, και των Dr. Schulz και Dr. Hippach.

Από τον Σεπτέμβριο του 2010 συνέχισε την εκπαίδευσή της ως ειδικευόμενη ιατρός στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Klinikum Dortmund, ακαδημαϊκό νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Münster, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή/ διευθυντή Prof. Dr. med. T. Schwenzer. Ως ιατρός του μαιευτηρίου, που αποτελεί περιγεννητικό κέντρο μεγίστου βαθμού (Perinatalzentrum I), αντιμετώπισε σπάνια περιστατικά υψηλού κινδύνου και αυξημένης περιγεννητικής φροντίδας.

Στα πλαίσια της ειδικότητάς της διετέλεσε αυτόνομα πληθώρα φυσιολογικών τοκετών, καισαρικών τομών υψηλού βαθμού δυσκολίας, εμβρυουλκιών, καθώς και όλο το φάσμα των γυναικολογικών επεμβάσεων – ενδοσκοπικών και μη. Ως υπεύθυνη ιατρός του διαπιστευμένου τμήματος μαστού εκπαιδεύτηκε στον υπέρηχο μαστού και στη διενέργεια βιοψίας με κόπτουσα βελόνη υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση (core biopsy). Υπήρξε για περίπου ένα έτος ιατρός των αυτόνομων εξωτερικών ιατρείων Γυναικολογικής Ογκολογίας, εμβαθύνοντας στη θεραπεία, αποκατάσταση και αντιμετώπιση παρενεργειών ασθενών με γυναικολογικό και καρκίνο μαστού. Το Νοέμβριο του 2016 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας μετά από εξετάσεις στον ιατρικό σύλλογο Βεστφαλίας στο Münster (Ärztekammer Westfalen-Lippe) και προήχθη σε Επιμελήτρια Β’ (Fachärztin). Ξεκίνησε την εξειδίκευσή της στην κύηση υψηλού κινδύνουειδική μαιευτική και περιγεννητική ιατρική εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα νέους συναδέλφους και φοιτητές.

Από τον Απρίλιο του 2018 συνέχισε την εξειδίκευσή της στο Sana Kliniken Duisburg, ακαδημαϊκό νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Essen-Duisburg και περιγεννητικό κέντρο μεγίστου βαθμού (Perinatalzentrum I), υπό την καθοδήγηση του καθηγητή/διευθυντή Prof. Dr. med. M. Schmidt, όπου από τον Ιούλιο του 2018 ανέλαβε εφημερίες επιμελήτριας Α’ (Funktionsoberärztin). Εκεί εξειδικεύτηκε στις κυήσεις υψηλού κινδύνου, ιδίως στη δίδυμη-πολύδυμη κύηση, στον φυσιολογικό- μη επεμβατικό τοκετό, και πραγματοποίησε εκατοντάδες φυσιολογικούς τοκετούς μετά από προηγηθείσα καισαρική τομή, V.B.A.C. Από το Νοέμβριο του 2018 έως τον Φεβρουάριο του 2019 ανέλαβε υπεύθυνη ιατρός του τμήματος εμβρυομητρικής ιατρικής, υπό την καθοδήγηση των Dr. Med. U. Kuhn και Prof. Dr. med. Schmidt. Από τον Φεβρουάριο του 2019 ήταν υπεύθυνη του γυναικολογικού τμήματος διενεργώντας πλήθος λαπαροσκοπικών επεμβάσεων και κολποσκοπήσεων στο ιατρείο δυσπλασίας τραχήλου, εφόσον ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή  της στη γερμανική εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας τραχήλου, AGCPC, της οποίας είναι ενεργό μέλος.

Το Νοέμβριο του 2019 έλαβε τον τίτλο της εξειδίκευσής της στην Ειδική Μαιευτική και Περιγεννητική Ιατρική Spezielle Geburtshilfe und Perinatalmedizin μετά από εξετάσεις στον ιατρικό σύλλογο της Βόρειας Ρηνανίας του Düsseldorf (Ärztekammer Nordrhein) και τον Ιανουάριο του 2020 προήχθη επισήμως σε Επιμελήτρια Α’ (Oberärztin).

Κατέχει τον τίτλο πραγματοποίησης Doppler της γερμανικής εταιρείας υπερήχων DEGUM καθώς και τον τίτλο Minimal Invasive Chirurgie  (MIC I) από τη γερμανική εταιρία ενδοσκόπησης AGE, της οποίας αποτελεί ενεργό μέλος. Εκπαιδεύτηκε από την Asclepion Academy στη χρήση του ουρογεννητικού Laser Juliet.

Έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία κατά την πολυετή εκπαίδευσή της στη Γερμανία επέστρεψε τον Οκτώβριο του 2021 στην Ελλάδα. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με τον σύζυγό της Αθανάσιο Παπαϊωάννου, Αγγειοχειρουργό, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ιατρείο

Τσιμισκή 93 – 5ος όροφος

Κιν: 6970 100 590
Τηλ: 2310 277 577

 kkaloeida@gmail.com