ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Μαιευτική

Έλεγχος ανάπτυξης:

Υπέρηχος Doppler και 3D/4D

 

Κατά τη διάρκεια της κύησης, είναι εξαιρετικά σημαντική η στενή παρακολούθηση του εμβρύου και της επιτόκου. Ανάλογα με την επικινδυνότητα της κύησης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικίλες μέθοδοι για διάγνωση και παρακολούθηση.

Κύηση υψηλού κινδύνου

 

Στην εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα επιπλοκών από ότι σε μια κανονική εγκυμοσύνη. Αυτό δε σημαίνει πως η υγεία σας ή του μωρού σας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Υπάρχει απλά κάποιος ιατρικός λόγος που απαιτεί μια πιο συχνή και προσεκτική παρακολούθηση απ’ ότι συνήθως.

Παρακολούθηση κύησης

 

Κατά τη διάρκεια των 9 μηνών, ή αλλιώς των 40 εβδομάδων, μιας ομαλά εξελισσόμενης μονήρους κύησης ο ρόλος του γιατρού δίπλα στη μέλλουσα μαμά και το μελλοντικό ζευγάρι είναι καθαρά υποστηρικτικός. Λαμβάνοντας υπόψιν μας πόσο σημαντική είναι η περίοδος της εγκυμοσύνης ενημερώνουμε τους μελλοντικούς γονείς για θέματα που αφορούν στην ίδια την εγκυμοσύνη (άσκηση και τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια αυτής), τον τοκετό και τον θηλασμό.

Δίδυμη/Πολύδυμη κύηση

 

Πρόκειται για την κύηση με δύο ή και περισσότερα έμβρυα. Η περίπτωση της αυτόματης δίδυμης κύησης είναι αρκετά σπάνια. Ωστόσο, η ολοένα αυξανόμενη χρήση τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (λήψη φαρμάκων για πρόκληση ωορρηξίας ή IVF) έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της επίπτωσης της πολύδυμης κύησης τα τελευταία χρόνια.

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

 

Η πιθανότητα μιας γυναίκας που γέννησε το πρώτο της παιδί με καισαρική τομή vα γεννήσει και το δεύτερο με καισαρική τομή, δεν είναι τόσο υψηλή όσο πιστεύουν πολλοί: δύο στις τρεις γυναίκες με προηγηθείσα καισαρική τομή επιτυγχάνουν έναν φυσιολογικό τοκετό.

Ατραυματική καισαρική τομή

 

Η μέθοδος αυτή της καισαρικής τομής αναπτύχθηκε από τον Michael Stark πρωτοπαρουσιάστηκε στο νοσοκομείο Misgav Ladach, από όπου πήρε και το όνομά της. Τώρα χρησιμοποιείται σε ιατρικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Ιατρείο

Τσιμισκή 93 – 5ος όροφος

Κιν: 6970 100 590
Τηλ: 2310 277 577

 kkaloeida@gmail.com